Com construir una safata extraïble DIY

Podem construir una safata extraïble DIY nosaltres mateixos inclús amb formes irregulars.

Com construir una safata extraïble DIY. Bricolatge

Per incrementar l'espai d'emmagatzematge aprofitant un racó amb forma irregular sota la nostra escala vam optar per elaborar-nos nosaltres mateixos una safata de fusta extraïble DIY.

Aquest element és d'especial utilitat en aquest cas, en ser un racó d'accés a molt baixa alçària, i amb força profunditat. En el cas del nostre sota escales de casa, disposem de més de 60 cm de profunditat. Els racons d'aquest tipus, que combinen molta profunditat i baixa alçada tenen la particularitat que la part de darrera si en volem aprofitar l'espai es converteix tota ella en una zona de molt difícil accés, i per poder arribar a un dels objectes de darrera, en qualsevol altre tipus d'estructura es requereix enretirar tots els elements que es trobin a la part frontal.
En aquest sentit, una safata de tipus extraïble ens és una molt bona solució, molt útil i sobretot pràctica, ja que ens facilita l'accés a totes els elements, tant els frontals com els que queden a la part de darrera de la safata.

Per a construir aquest element, vam començar el projecte de bricolatge prenent les mides de manera molt acurada. En el nostre cas, vam optar per elaborar dues safates, una més estreta per la part superior, i una segona safata de major amplària per la part inferior.
A continuació vam anar a un centre especialitzat en tall de fusta i vam demanar un tall d'una fusta rectangular seguint la forma exacta de la incllinació de l'escala per la part esquerra de la imatge, la vam subjectar a la paret, i hi vam clavar un costat de la guia. En l'extrem contrari, vam subjectar una segona guia directament a la paret.
L'altre extrem de la guia en ambdos casos el vam subjectar directament en una fusta blanca lacada que actuarà com a safata extraïble. Finalment vam instal·lar unes tires led de 5m a fi de disposar d'una major visibilitat de tots els objectes de la safata.
Per a mantenir-ho més ordenat, vam afegir unes caixes decoratives i molt pràctiques, fàcilment extraïbles per a l'emmagatzematge de les joguines dels nens o altres elements de la llar.

En cas de disposar de suficient espai d'emmagatzematge en la nostra llar, enlloc de construir una safata extraïble podem optar també per ubicar en aquest punt un jardí zen per exemple. Us adjuntem a continuació algunes idees pràctiques i creatives de decoració que us podran servir d'inspiració si us interessa una opció més de tipus decoratiu.


Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí