Manualitats de Nadal

En aquest article us proporcionarem algunes idees que us podran servir d'inspiració per fer les vostres manualitats de Nadal, centres nadalencs, i regals per als vostres amics invisibles. Esperem que us agradin 😊.

Manualitats de Nadal: Caseta de Nadal

En dies de vacances, i en especial en les vacances de Nadal, on s'hi ajunta el fred, els refredats i les ganes de quedar-se per casa calentons, sovint costa desenganxar tant els adults com els nens de les pantalles.

El desembre passat vam fer un petit experiment que ens va sortir molt bé i que enguany repetirem. Durant les vacances vam iniciar un projecte familiar: una mini caseta de Nadal.

En ser el primer cop, vam provar de fer-ho amb un kit que contenia els materials necessaris per la manualitat, però on no abundaven les instruccions... La veritat és que ens va anar prou bé per entretenir-nos nens i pares fent una manualitat tots junts a casa, us ho recomanem. Us mostrem el resultat:


Manualitats de Nadal: Caseta de Nadal

Utilitzant aquest exemple, us explicarem algunes idees que podeu fer servir per fer la vostra caseta de Nadal en base a material reciclat que tinguem per casa si ho preferiu.

👉 La base de la casa es pot realitzar amb una caixa de sabates reciclada. Utilitzarem fragments de la tapa com a separadors d'habitacions. Amb pintures podem elaborar 3 separacions d'ambients: una zona exterior (blanca), una zona de menjador (marró) i una habitació (terra de quadrats blaus de tipus rajola per exemple). Podem retallar alguna porta que ens pot donar més gràcia i separar els ambients. La caixa de sabates presenta l'avantatge que podem disposar d'exterior, afegir finestres, dibuixos de flors o arbres... dóna molt joc en el disseny.

👉 Construcció d'una taula: amb una caixa de llumins petita i amb escuradents com a potes. Amb un tros de tela podem fer un mantell o un camí en la zona central.

👉 Coixins: amb un fragment de roba, cola blanca i cotó és possible elaborar un coixí. Aquest element ens servirà de base per varis objectes (sofàs, decoració del menjador, llit...).

👉 Construcció d'un llit: amb una caixa de llumins gran i uns petits retalls de tela, és possible crear un llit en base a material reciclat. Combinant diferents retalls podem fer el cobrellit i també el llençol. Afegirem en aquest element un coixí.

👉Amb pedaços de roba reciclats i escuradents podem elaborar unes cortines.

👉Podem fer servir trossos de molsa, flors seques, restes de joguines de nens de tipus playmobil o lego, o de braçalets infantils... per elaborar centres, flors , altres elements decoratius.

👉Amb fils o llaços podem elaborar garlandes.

👉Amb farina podem simular neu per a la zona de jardí, amb cotons un ninot de neu.

👉Tenim infinitat de possibilitats, en base als materials que localitzem per casa i la imaginació al poder 💪.

Manualitats de Nadal caseta

Manualitats nadalenques: Caseta de Nadal de galeta

En base a un kit de galetes de gingebre en forma de casa, i alguns colorants en base a sucre, vam passar una tarda excepcional elaborant la nostra caseta de Nadal de galeta.

En aquest cas, recomanem comprar el kit fet en la vostra botiga de proximitat. En cas que no n'hi disposeu, a IKEA per exemple també es comercialitza. El kit que vam usar nosaltres es composava de:

👉La galeta ja fornejada i feta amb la forma de les diferents peces de la caseta.

👉Un element dolç blanc que permet fer les unions entre les peces de galeta.

👉Elements de colors vermell i verd per acabar de decorar.

👉Altres elements com ara confits, o xocolates de colors per acabar de decorar.

El resultat va ser espectacular, i vam disfrutar moltíssim fent la manualitat i també menjant-la 😋.

Manualitats de Nadal galeta


Manualitats de Nadal: Centres

👉Si us agraden els centres verds, podeu elaborar centres de tipus jardí zen , o bé mini-jardí de cactus, o bé altres elements decoratius diy. Us adjuntem els passos per elaborar-los en els diferents enllaços, on  trobareu diferents idees que us podran servir d'inspiració per les vostres manualitats.

👉 Altres opcions són l'ús d'espelmes, i/o de llaços que tinguem per casa. Podem aprofitar també boles d'arbre de Nadal, o picarols, campanetes... el què tinguem a l'abast.

👉Recollir pinyes de bosc, troncs i molsa. Podem elaborar un centre amb aquests elements en natural, o bé si es prefereix, podem fer ús de pintura en esprai daurada sobre les pinyes i els troncs elaborar un centre d'aquest tipus (l'element de la dreta).

Manualitats de Nadal. Centres

👉Una altra alternativa és la preparació d'un jardí d'elfs i gnoms ,  que pot ser més petit per ser utilitzat com a centre de taula (en un aquari o en una petita torreta o en una copa per exemple). Podem afegir també elements més de tipus nadalenc com ara molsa, pinyes, ponsètia real o falsa, o galzeran, un llaç o alguna bola de Nadal, leds...).

Manualitats de Nadal: Costura

👉En base a punt de creu podem elaborar coixins petits (de costura) o grans (per decoració), quadres, mantells, tovallons, camins de taula, posavasos,... amb elements de tipus nadalenc. En aquest article manualitats en punt de creu en podeu extreure algunes idees, com per exemple:

Manualitats de Nadal costura

👉En base a cordes i pinces petites d'oficina simulant les reals de fusta per roba, podem elaborar el nostre propi calendari d'advent. Per als 24 dies, podem utilitzar petites bosses, o bé petits sobres. Situarem en cadascun dels elements un número de l'1 al 24, o bé pintat o cosit, i en base a això podem preparar el nostre calendari d'advent i passar ja omplir-lo amb bombons, o llaminadures per als nens (o una combinació guanyadora amb les dues coses 😋). 

Manualitats de Nadal:calendari d'advent

Manualitat amic invisible

Per a un amic invisible podem fer qualsevol de les manualitats que hem descrit fins ara:

👉Un centre nadalenc, de tipus jardí zen, en base a petxines, o bé amb espelmes (veure l'apartat de centres).

👉Opcions en base a costura: coixins de costura, posavasos, un calendari d'advent... (veure l'apartat de costura).

També podem regalar altres tipus de manualitats a un amic invisible com ara:

👉Un atrapasomnis. Us expliquem  com fer un atrapasomnis manualitat amb llana i fil de macramé. El podeu fer de tamany gran o fer-lo més petit (elaborant ben bé un element central rodó per al cotxe).

👉Un marc de fotos personalitzat seguint els passos del següent article. Si us interessa, el podeu fer més petit i utilitzar com a base cartró, seguint els mateixos passos.

👉Amb macramé podeu elaborar un suport per a plantes, o altres manualitats utilitzant els mateixos punts

👉Una altra alternativa pot ser l'ús de flor seca, per a elaborar un ram, o centre també.

👉Si amb l'amic invisible que ens hagi tocat hem fet un viatge junts, podem regalar un element  decoratiu que faci referència a aquell viatge, o amb un mapa en blanc si no és el cas o l'amic invisible és aleatori. El podeu inclús realitzar vosaltres mateixos en base a un suro, repassant-hi un món amb rotulador o enganxant-hi per sobre un vinil.

👉Altres opcions poden ser l'elaboració de braçalets, de tipus nusos, o de tipus corda, sols o amb un element de tipus penjoll o pedra, etc...



Entrades populars d'aquest blog

Separador jardí terrassa

Com estalviar en la factura del gas