Manualitats amb punt de creu

Les manualitats en base a punt de creu permeten infinites possibilitats en personalització, durada, i complexitat, i tenen l'avantatge que passen a ser els records més preuats i agraïts en finalitzar-les. Les manualitats amb punt de creu les podem elaborar tant per nosaltres, com per a fer regals excel·lents pels nostres amics o familiars. Són una gran alternativa per a aniversaris, naixements, casaments...per a fer un regal realment personal, elaborat per nosaltres mateixos en un moment especial de la vida d'una persona estimada. 

A continuació us adjuntaré algunes idees de manualitats elaborades en base a punt de creu

En totes aquestes idees, el disseny de l'element central és totalment personalizable. Algunes idees de tipus d'elements:

👉 Nom/s. 

👉Dates d'esdeveniments importants (naixement, casament...). 

👉Elements decoratius importants per nosaltres (flors, animals, aficions, símbols...). 

Tenim infinitat de possibilitats.

Coixí de punt de creu 

Aquesta manualitat es pot elaborar en diferents mides. El que us mostrem a continuació es un coixí de mida petita per a costura, o també per a dur els anells en un casament, i us mostrarem tots els passos per a elaborar-lo. 

Per a aquesta manualitat, podeu usar :

👉Tela de costura en punt de creu. 

👉 Farciment de coixí (en aquest cas en ser petit vaig fer ús de cotó). 

👉 Una punta o corda per decorar el voltant del coixí (opcional). 

👉Fils de colors adequats per al disseny que haguem escollit. 

Iniciarem la manualitat elaborant el conjunt d'elements decoratius escollits mitjançant punt de creu. Podeu seguir el dibuix de la foto de l'exemple d'a continuació o un altre disseny que us agradi. 
Seguirem els diferents patrons elaborant les creus amb els corresponents colors, tenint sempre la precaució d'elaborar el punt de creu en la mateixa direcció.
En finalitzar el dibuix, procedirem a tancar l'estructura del coixí amb la forma escollida cosint la part exterior deixant un dels costats sense cosir. Per aquest costat serà per on introduïrem el farciment. Finalment procedirem a cosir el darrer cantó, i a decorar la part exterior amb la corda o punta escollida si us hi agrada. 
Aquests mateixos passos es poden fer tant per a coixins petits quadrats de costura (o allargats), com en coixins per a menjador, habitació, decoratius.... De mida més gran.
 
Punt de creu coixí

Posavasos 

Una altra idea de manualitat amb punt de creu sol o en combinació amb altres tipologies de punts com en aquest segon exemple és la creació d'un joc de posavasos. 
Per aquesta manualitat, ens cal menys material:
👉 Tela per cosir amb punt de creu els posavasos (blanca o d'un altre color que ens hi agradi). 
👉 Fils de diferents colors. 
En aquesta manualitat, a més de punt de creu hem utilitzat diferents punts addicionals:
 punt de cadeneta en els pètals 
👉 Nusos en l'interior de la flor. 
👉 Punt de creu en el nom. 
👉Punt en les fulles i el tronc (repunt o punt de cadeneta). 
👉Punt en la vora(fistó). 
👉En la part exterior del posavasos observeu fils. Aquest element és molt decoratiu i simple de fer, i s'elabora eliminant algunes trames de fils de la pròpia roba per la part exterior, els darrers fils de la tela del posavasos. 

Punt de creu posavasos


Punt de creu posavasos

Joc de taula 


Una altra alternativa de manualitat pot ser un joc de taula individual, consistent en una base individual per a un plat i un tovalló a joc. En funció del temps, podem afegir més o menys serveis. 
El material necessari és, de nou la tela per punt de creu i els fils dels colors adequats per a l'element decoratiu escollit. 
Podem afegir en l'extrem una punta o cinta cosida de colors, o bé eliminar alguns fils dels extrems de manera similar als posavasos per exemple. 
En aquest exemple, hem escollit un element decoratiu senzill, una tulipa i unes inicials. Podeu optar també per fer un joc de taula sencer, i personalitzar el disseny, per exemple amb motius nadalencs, o festius,... 

Punt de creu joc de taula

Un altre disseny preciós es el que us mostraré a continuació. En aquest cas, l'element decoratiu que observeu el va elaborar l'àvia del meu marit com a obsequi per al dia del nostre casament. En aquest cas, va afegir també els nostres noms i la data del dia. Ens ho va emmarcar i els avis ens van afegir a darrera una dedicatòria amb consell inclòs. No sé m'acudeix un regal més bonic per a un casament, naixement, aniversari... Qualsevol ocasió és excel·lent per a un record així, i de veritat, s'agraeix anys enllà 😍 com podeu apreciar vosaltres mateixos, és preciós :


Punt de creu boda


Altres idees 

 

A continuació us plantejo altres idees de projectes personalitzats que també es poden fer amb punt de creu, per si us serveixen d'inspiració. 
👉Punt de llibre. 
👉Bossa (pot ser sencera o únicament cosir una part amb tela de punt de creu per exemple). 
👉Tovalloles (incorporant una part amb punt de creu).
👉 Un quadre emmarcant, o un marc de fotos amb un motiu en punt de creu. 
👉Samarreta. 



Altres opcions per personalitzar la vostra habitació són l'ús de vinils, o bé decoració amb records dels vostres viatges.

Si us agrada el reciclatge, aquí teniu els passos per crear el vostre jardí vertical, així com d'altres elements decoratius DIY.



Entrades populars d'aquest blog

Separador jardí terrassa

Com estalviar en la factura del gas