Llar de foc sense obra

Les llars de foc són el què sovint somiem en pensar en la nostra llar ideal. Una llar de foc en el menjador, a l'habitació... Idees fantàstiques que ens permetrien escalfar una estança a un preu més econòmic que el consum equivalent electricitat o gas als preus exageradament alts actuals. 
Alhora una llar de foc ens proporciona un ambient molt més acollidor: no se m'acudeix una millor tarda o un millor sopar que a costat d'una llar a l'hivern. 
Però la inversió necessària per tenir una llar de foc d'obra a casa és prohibitiva. Cal contemplar una nova sortida de fums de la qual normalment no disposem i és també un manteniment més que caldrà tenir en compte... 
Amb totes aquestes reflexions, i més que res en veure un pressupost, vam decidir aparcar la idea d'una llar de foc convencional. 
A continuació us presentarem una alternativa molt bona i d'un cost molt raonable provada a casa nostra i que ens ha donat un molt bon resultat. 

Llar de foc bioetanol


En cercar alternatives per a llars de foc sense obra, les dues opcions més esteses són l'ús de bioetanol, i les llars de foc elèctriques. 
En el nostre cas buscàvem disposar d'una llar de foc en el nostre menjador. L'alternativa que ens va agradar més va ser la llar de foc de bioetanol perquè ens permetia disposar d'una flama real de manera neta. L'avantatge d'aquest tipus de llar de foc és que la combustió del bioetanol no genera cap tipus de residu, i per tant, encendre la llar tampoc requereix de cap tipus de neteja en finalitzar la combustió en no generar-se cendres.  Tampoc requereix preveure cap tipus de sortida de fums: en les llars de foc de bioetanol no hi ha necessitat de xemeneia, ni per tant, d'obres.
El model que vam escollir és aquest, denominat Ruby Cortina, amb una excel·lent relació qualitat preu (uns 270€ en aquell moment, amb models en color blanc i en negre). 
Aquest model té una potència calorífica equivalent a uns 2,5KW, i ens és per tant perfecte per acabar de complementar la calefacció d'una estança d'uns 30 m2. 
En resum, aquesta llar de foc de bioetanol ens ha estat una molt bona opció en el cas del nostre menjador i us asseguro que repetiríem, molt recomanable. 

Llar de foc sense obra

Observareu darrera la llar de foc que, per acabar de personalitzar l'estança, hem afegit unes rajoles de fals maó blanques que acaben de donar forma al racó de la llar de foc, a un cost molt raonable. 
Addicionalment hem afegit en la llar unes pedres ceràmiques en color blanc. Aquest element ens permetrà allargar la sensació d'escalfor en l'estança (les pedres ceràmiques amb el foc augmenten la seva temperatura, absorvint l'escalfor del foc i un cop finalitzat el combustible, van alliberant la calor poc a poc en el menjador a través de la pròpia estufa de bioetanol).

Llar de foc elèctrica 


Aquesta alternativa ens va semblar també molt interessant. De moment no l'hem instal·lat a casa (actualitzarem l'article quan ho haguem pogut implementar). Per les opcions que vam estar estudiant és també una alternativa de llar de foc sense obra excel·lent sense necessitat de gaire espai (això fa que ens pugui resultar més interessant en algunes ubicacions), i segons el model, a preus també raonables.


Entrades populars d'aquest blog

Separador jardí terrassa

Com estalviar en la factura del gas