Construeix una llibreria DIY amb prestatges: La teva biblioteca a casa

Al llarg dels anys anem construint la nostra petita biblioteca personal. Alguns són aficionats a uns autors o col·leccions, d'altres són aficionats als còmics, altres als àlbums de fotos, d'altres volen conservar els llibres de la facultat per poder consultar-los.

I alguns ens trobem amb què combinem totes les aficions anteriors. En pisos o cases on no tenim molt d'espai de paret lliure per la nostra biblioteca, la col·lecció es pot convertir en un problema.

Abans de l'arribada de la nostra filla, l'havíem solucionat amb la llibreria Billy d'IKEA.

Inicialment, per la nostra biblioteca, vam adquirir varis mòduls de la llibreria Billy d'IKEA de la mida més gran disponible 80x28x237, incloent portes de vidre.

Aquesta solució ens va ser enormement pràctica durant forces anys. Però en un moment determinat les col·leccions creixien i ens vam trobar amb la necessitat d'haver d'ubicar els llibres en dues fileres, uns davant dels altres, per a poder encabir la nostra biblioteca. Aquesta opció ens va ser molt pràctica perquè vam aconseguir reduir la necessitat de nous mòduls de la llibreria Billy, i d'ampliar l'espai de casa nostra destinat a aquesta finalitat. En contraprestació, ens va ens dificultar moltíssim la localització dels nostres llibres. Per aquest motiu finalment vam decidir buscar altres alternatives.

La solució definitiva, de nou, va venir de la mà de la descoberta de la meva afició al bricolatge, més la troballa d'uns prestatges genials a un preu molt competitiu. Aquest va ser un dels factors més determinants perquè en el nostre cas perquè en necessitàvem molts 😅. Habitualment adquirim els materials dels nostres projectes de bricolatge a les botigues de proximitat, però en aquest cas en particular, vam optar pel model LACK d'estanteria d'IKEA. També va donar molt d'impuls al  projecte el fet de tenir els materials adquirits a casa just abans que ens confinessin.

Els motius pels quals vam escollir aquest model com a base de la nostra biblioteca van ser:

👉Les dimensions ens encaixaven a la perfecció, és un dels prestatges de major amplària que hem localitzat en el mercat (110 cm) , i amb una profunditat que ens encaixava també molt bé (26cm).

👉La postada presenta un bon gruix (5cm). Necessari per a llibres. 

👉En presentar addicionalment un reforç interior metàl·lic, la càrrega màxima que suporta aquest producte és més gran que la majoria de prestatges que vam localitzar (10 kg).

👉 Per a reforçar més l'estanteria ( teníem molts llibres pendents d'ubicar), vam fer ús d'uns suports metàl·lics addicionals també en color blanc per dotar de major resistència en pes l'estructura. 

👉El seu preu,  aquesta opció va fer-nos viable el projecte amb una inversió petita respecte la gran biblioteca que projectava.

👉L'element final necessari per al projecte, era l'espai de paret. En el nostre cas, que aquest era el principal repte del projecte, vam decidir utilitzar el tram final d'una escala per la part més alta (a fi de dificultar al mínim l'accessibilitat per la zona de pas). Aquesta decisió va fer possible en el nostre cas compatibilitzar la nostra esperada biblioteca amb l'espai disponible a casa. A més, les escales al nostre criteri l'han feta encara més espectacular 😍:

En total, per al nostre projecte de biblioteca DIY vaig adquirir 18 (!!?!!) prestatges Lack de 110 cm. Pràcticament 20m de prestatges... 

I encara vaig afegir 5 prestatges addicionals petits de 30x26x5 cm més per incloure un acabat per un racó (per l'espai sobrer) amb elements decoratius en la part frontal per acabar d'aprofitar l'espai.


Us adjuntem a continuació altres propostes interessants si us agrada el bricolatge:


Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Idees per aprofitar l'espai sota escales