Com organitzar un garatge i guanyar espai d'emmagatzematge a casa

Els garatges ofereixen múltiples possibilitats per a l'emmagatzematge d'objectes que no utilitzem tant habitualment. 

Aprofitar aquest espai ens permetrà alliberar lloc a l'interior de la llar, fet que ens pot ajudar a organitzar-nos millor en la nostra vida diària a casa.

A continuació us mostrarem algunes idees d'elements útils per a organitzar un garatge.

Organitzar un garatge

Aprofitem les alçades

Encara que el nostre garatge és petit (mida orientativa - hi cap un sol cotxe), una de les tasques de bricolatge que més bé ens ha anat per a guanyar espai útil a casa és la què us exposaré a continuació.

A una de les botigues de bricolatge del nostre barri vam adquirir:

👉 Fustes blanques de melamina de 60 cm d'amplària i 16 mm de gruix.

👉 Uns bons escaires metàl·lics de 50cm x 30cm d'alt, amb una barra transversal a fi que suportessin un major pes. El model és similar a aquest (en blanc).

👉 Perfils blancs de plàstic de tipus U adequats per al gruix. Això ens permet tapar les vores que no es trobin pintades en blanc per a obtenir un millor acabat.

Col·locant els escaires a una distància menor dotem de més resistència els prestatges, incrementant el pes màxim que poden suportar. En el nostre cas, per a l'ús i pes que hi preveiem, hem col·locat escaires cada 50cm.

Com obervareu vam fer una distribució en forma de L per aprofitar tot l'espai possible de la part superior del nostre garatge, i vam passar a ubicar-hi els objectes.

En tenir habitualment un cotxe aparcat ens hi dificulta una mica l'accés. Per aquest motiu, hem distribuit l'espai d'emmagatzematge que ens proporciona el nou prestatge segons la facilitat per accedir-hi. En la part d'accés més difícil hi hem ubicat les caixes que contenen els ornaments de Nadal. En els punts amb millor accessibilitat hi tenim maletes, i altres objectes d'aquest tipus (voluminosos i d'ús poc habitual). Els objectes d'ús diari els ubiquem dins la vivenda.

Aprofitem les parets

Si disposem d'alguna paret buida, l'opció que més recomanaria per  pràctica, i per qualitat/preu en el cas d'un garatge són les estanteries metàl·liques. En el nostre cas, hem optat per estanteries metàl·liques en blanc, d'una resistència suficient per guanyar una zona més per a l'emmagatzematge d'objectes voluminosos.

En l'elecció de les estanteries, caldrà tenir en compte:
👉 L'amplària de paret disponible.
👉 La nostra alçada, per intentar aprofitar-la al màxim possible (si el nostre garatge és molt alt, es pot fer una distribució de la part superior en forma d'U + l'estanteria, si tenim alçada suficient).
👉 I sobretot, el pes màxim que suporta l'estructura. Aquest pes idealment ve especificat o bé indicant un pes màxim per prestatge o en pes total suportat. En cas de dubtes, millor no adquirir-les.

Aquestes estanteries per posar un exemple ofereixen un bona resistència en pes, i són galvanitzades (color metàl·lic).

Porta bicis

En cas de disposar de bicicleta (d'adult o infantil), la millor opció per al seu emmagatzematge és l'ús d'un suport per a múltiples bicicletes tipus aquest.

Altres alternatives

Si preferiu tenir els objectes emmagatzemats fora de la vista, sempre podem utilitzar armaris de tipus tancat. Us adjunto altres idees per a organitzar espais com ara l'organització d'un  armari petit,  d'un armari gran: armari IKEA PAX.

Una altra alternativa interessant per al garatge pot ser l'emmatgatzematge de sabates, us annexem un article amb exemple d' armari sabater i armari sabater IKEA

Subscribe in a reader


Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí