Idees per organitzar un armari gran (armaris IKEA PAX)

Una opció molt útil que optimitza molt l'espai total d'emmagatzematge és la creació d'uns falsos armaris IKEA en forma d'U, unint varis mòduls d'un ample estàndard.

L'espai necessari per reproduir aquest exemple és de 173cm x 277cm.

El resultat és aquest disseny. L'hem provat a casa i després dels primers anys d'ús corroborem que ens és molt útil i còmode:

Armaris IKEA PAX U

Aquest armari està composat per 6 mòduls dels armaris IKEA PAX, tots ells d'una mateixa mida estàndard de 75x58x236cm. El truc Ikea Hack per a per a poder obtenir aquesta configuració consisteix en deixar una petita part de darrera en els dos laterals  buida. Fent això es guanya que les dues cantonades són totalment accessibles, d'una mida  estàndard i més espai d'emmagatzematge en l'interior de l'armari, i amb una millor organització que la què es pot aconseguir amb l'ús de cantoners.

👉En els dos laterals de l'entrada tenim mòduls pantaloners en la meitat inferior, barra de penjadors en la superior. 

👉En les dues cantonades hem situat una barra en la part superior on ubicar les peces de mida més llarga. En la part inferior ubiquem maletes o altres objectes voluminosos. 

👉En els dos mòduls frontals hem situat barres de penjar en la part superior. A continuació hem ubitat un calaix estret amb separadors per a emmagatzemar la roba interior. 

👉En la part inferior frontal tenim dues bones caleixeres. En el nostre cas hem optat per fer-les transparents per a poder veure de forma ràpida el seu contingut i poder localitzar la roba més fàcilment, i tancar el conjunt d'armaris per la part frontal amb una porta. 

A continuació us annexem una fotografia de gran part de la composició del armaris IKEA PAX en ús real (sense tunneig per la foto 😄, que si l'ensenyo buit amb una camisa queda molt més fashion però difícilment a casa podrem tenir un armari així):

Armari Ikea PAX ús real

Aquests armaris IKEA permeten infinites possiblitats de personalització:

👉Il·luminació led en la part interior, és un accessori molt recomanable, perquè permet una millor localització de les peces.

👉Mirall lateral. Requereix de molt poc espai i és una molt bona opció com a mirall perquè té unes dimensions molt pràctiques, i en la part de darrera permet ubicar collerets o altres petits complements.

👉Possibilitat d'ús de calaixos transparents, de fusta, cistelles... així com de portes (fusta en varis colors, de tipus mirall o bé corredissa si ens interessa). I nombrosos complements com ara caixes per la part superior o multitud d'alternatives.

Armari Ikea PAX


A continuació us annexem l'enllaç a un altre article sobre emmagatzematge amb opcions per  optimitzar l'organització d'un armari petit, amb una altra distribució (per armaris de nens o de mida petita útil i pràctica per casa).

Si us falten idees per a organitzar les sabates, aquí teniu una opció d' armari sabater molt útil que us podrà ajudar.

Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí