Idees de decoració amb les teves col·leccions

Al llarg dels anys, qui més qui menys ha anat fent les seves col·leccions, i sovint no hem trobat un lloc adient on ubicar-les. Aquests records familiars que anem atresorant a casa durant anys els emmagatzemem inclús en caixes de cartró quan no sabem on ubicar-los 😅(almenys jo).

A continuació us exposaré algunes idees perquè aquests records especials que apreciem passin a ser una decoració única per casa nostra, donant-los el protagonisme que mereixen amb una mica d'inventiva.

Instruments

En el nostre cas, una de les coleccions que fèiem era de souvenirs en forma d'instrument. Teníem una col·lecció preciosa en una caixa durant anys perquè no sabia on col·locar-les, i amb molt valor sentimental perquè no deixaven de ser records que ens havien anat regalant els pares, sogres, avis, tietes, germans...

Col·lecció d'instruments souvenir

El problema que teníem és que necessitàvem moltes postades per ubicar-ho, fins que se'ns va acudir aquesta idea. Materials utilitzats:
👉 Paret, i escala.
👉Broca, cargols, tacos.
👉Angelets típics per penjar quadres.
👉 L'ingredient estrella, el fil de pescar, que ens permetrà fer alguns forats, i ubicar la resta d'instruments en vertical a ells ense perforar. Inclús he fet guies horitzontals col·locant més instruments al centre de les guies, estalviant forats a la paret, gràcies al fil de pescar.
Aquesta mateixa distribució d'elements pot aplicar per altres col·leccions de souvenirs de formes variades, sempre i quan siguin lleugers en pes.
No recomanaria aplicar aquesta distribució per instruments com ara violins o guitarres més bonets, perquè em consta que hi ha materials específics que tenen l'avantatge que permetran poder-los penjar i despenjar fàcilment (aquests instruments no planifiquem despenjar-los a curt termini).

Aquesta mateixa idea - ubicar els records en vertical enlloc d'en postada, pot servir per altres records tipus obrecartes, o qualsevol altre souvenir de poc pes.

Col·lecció de souvenirs


Minerals

Els minerals són la meva debilitat. Vagi on vagi, surto carregada de pedres que vaig trobant. Els he anat guardant any rere any, des de molt petita.Els tinc molt d'apreci (no pas per valor, senzillament perquè m'agraden molt), i els tenia criant pols dins de caixes de sabates fins que vam descobrir el metacrilat en aquest cas:

Col·lecció de minerals


Vam poder organitzar els minerals a través de 4 caixes de metacrilat petites. Vam enganxar els minerals amb silicona en alguns casos, en altres va ser suficient amb les divisions internes de la pròpia caixa. Finalment vam instal·lar unes tires de led de 5m, que ens permeten ressaltar els minerals de tipus cristall. Aquesta mateixa idea pot servir per altres col·leccions d'objectes de mida petita que poguem tenir a casa. 

En el cas dels minerals (o altres objectes de mida petita), he provat també més alternatives (amb tants anys recollint pedres, convenen forces idees per guardar-les 😜).
Col·leccions de minerals postades

Una segona idea és l'ús de petites postades de metacrilat. Això serveix de nou tant per a minerals com per altres objectes de col·lecció de mida petita que volguem tenir a la vista.

Finalment tenim d'altres opcions, com per exemple caixes amb divisors i tapes transparents tipus aquesta que possiblement podrem trobar en la botiga del barri per exemple:

col·lecció de minerals

Aquesta idea pot aplicar a altres col·leccions com ara cotxes en miniatura, legos, figuretes, Funko..etc.

Pins

Una altra col·lecció que teníem de petits eren els pins. Una manera molt senzilla d'ubicar-los és mitjançant un suro, o bé directament en un tauler de suro, o inclús en una petita vitrina per a conservar-los millor:

Col·lecció de pins

Aquesta idea podria servir per altres col·leccions petites, per posar un exemple, figuretes de lego (utilitzant de nou el fil de pescar per exemple si no volem enganxar-les).

Fotografies de viatges

En aquest altre post, us detallem altres idees per a poder  decorar casa teva amb els teus viatges o bé elaborar un marc de fotos de viatges DIY amb materials reciclats.

Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí