Idees per aprofitar l'espai sota escales

 

Aprofitar sota escales alts

Exemple de sota escales alt


Disposar d'un espai sota les escales d'alçada suficient per accedir-hi drets ens permet nombroses opcions per al seu aprofitament.
A continuació us exposarem algunes idees de distribució que ens han estat molt útils per a guanyar en espai, i  sobretot molt pràctiques per a la nostra vida diària.

Zona en groc: Cau secret dels nens
Zona en blau: organització de jaquetes
Zona en verd: Sabater

Distribució de zones sota escales

El cau secret dels nens

La zona de més difícil accés va ser confiscada pels nostres fills el dia que vam buidar la darrera caixa de la mudança. Immediatament van començar la preparació del seu cau secret particular. Han convertit l'espai en una petita una zona de joc que els agrada precisament perquè només hi poden accedir ells per l'alçada. S'ho passen pipa! 

Cau secret dels nens

Organització de jaquetes 

Aprofitant la mateixa forma de l'escala, un element molt pràctic és un penjador telescòpic de dues barres d'alçada ajustable. 
En la barra més baixa (la menys accessible), podem emplaçar les jaquetes de menor ús, o altres elements com ara bufandes, mocadors... En la barra més alta, la més accessible, les jaquestes, abrics i altres peces de roba d'ús més habitual.

Sabater

Un problema que teníem a casa era on punyetes podíem encabir les sabates de casa. Les dels nens... fàcil, però les de talla 45 d'adult sempre eren més problemàtiques.
La solució al nostre problema va venir de la mà del descobriment de la meva afició al bricolatge (sí, aquell va ser el primer dia que vaig agafar una broca i des de llavors he fet maravelles 😏). Un sabater genial en qualitat preu i versatilitat ens va possibilitar el nostre primer projecte casolà.  Us adjunto el link al nostre armari sabater i sabater ikea..


I així queda en ús real:

Sabater DIY en ús real


Un altre sabater que ens ha estat també molt útil, i que és pràctic en el cas que aquest element quedi a la vista, és aquest model de sabater d'IKEA. És un element molt discret, i de dimensions molt bones per a l'emmagatzematge de les vostres sabates en el cas que es trobin en un punt visible de casa vostra és una molt bona opció.

Sabater Ikea

Altres elements molt útils

👉La postada de fusta de punta a punta per la part superior és on deixem bosses de mà, caixes amb altres elements,...
👉La farmaciola. El sota escala  és un bon lloc on guardar els medicaments per les condicions d'humitat i temperatura i per la dificultat d'accés a nens (amb possibilitat de candau inclús).
👉Penjadors per a deixar les motxilles de l'escola els nens, i les seves jaquetes. 

Penjador per a motxilles

Aprofitar racons sota escales baixos


Disposar d'un racó sota l'escala baix també ofereix infinitat de possibilitats, i pot aportar un toc personal a la nostra vivenda.
Aquestes possibilitats poden ser de tipus decoratiu, com ara:

Decoració sota escales

Però nosaltres hem optat finalment per incrementar l'espai d'emmagatzematge elaborant-nos una safata de fusta extraïble DIY.
Per a fer-ho, vam tallar una fusta seguint la forma exacta de l'escala, la vam subjectar a la paret, i hi vam clavar un costat de la guia. L'altre extrem de la guia el vam unir a una fusta blanca a fi de preparar la safata extraïble. Finalment vam instal·lar unes tires led de 5m. El resultat és el què observareu a continuació, molt útil per guanyar espai a casa:

Idea d'aprofitament d'espai petit sota escales. Bricolatge. Elaboració d'una safata extraïble DIY

Per a mantenir-ho més ordenat, vam afegir unes caixes decoratives i molt pràctiques, fàcilment extraïbles per a l'emmagatzematge de les joguines dels nens o altres elements de la llar.

Altres alternatives

Si preferiu tenir els objectes emmagatzemats fora de la vista, sempre podem utilitzar armaris de tipus tancat (tot i que en funció de les dimensions, em decantaria per les alternatives que us exposava en els punts anteriors). Us adjunto altres idees per a organitzar espais com ara l'organització d'un  armari petitun armari gran, en funció de les dimensions de l'espai que estem organitzant.


Una altra alternativa interessant pot ser l'utilització d'estanteries metàl·liques, i aprofitar la zona zuperior de l'estança amb  idees útils emmagatzematge: com organitzar un garatge.

Subscribe in a reader

Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí