Gnoms i Fades de Jardí

Aquest projecte s'ha iniciat a petició dels meus fills. Fa un temps vam veure un jardí amb una petita vila de gnoms i des d'aquell dia ells anaven fent els seus propis dissenys. Amb aquesta idea el meu fill va projectar vila gnom, i tenia molt clar com hauria de ser. La meva filla es va sumar a l'experiment familiar amb el seu altre projecte de vila fada.
El final del curs va ser el moment propici per iniciar els dos projectes. Va ser tot plegat un gran repte satisfer les seves petites grans expectatives (tots dos són la imaginació en estat pur 😍). Per fer aquest projecte de gnoms fades de jardí, finalment vam optar per la utilització de material reciclat bàsicament.

Gnoms fades jardí

Material gnoms fades jardí:

👉2 bases de parterre de plàstic (una per vila gnom i una altra per vila fada).
👉Excedent de gespa artificial.
👉Torretes de plàstic.
👉Pedres blanques d'un projecte anterior.
👉Terra de plantes.
👉Roques, troncs, sorra, altres elements que tinguem al nostre abast.
👉Joguines (en el nostre cas hem sumat al projecte fades antigues, caniques i tots els elements reciclats que hem pogut localitzar adients a la temàtica).

Passos gnoms fades jardí:

👉Iniciarem el projecte perforant les bases dels parterres, amb la intenció de prevenir l'acumulació d'aigua que ens pugui generar inundacions indesitjades a vila gnom o a vila fada... Procedirem a fer 4 forats en els parterres de plàstic distribuïts homogèniament amb l'ajuda de la broca més gran que tinguem.

Gnoms fades jardí material reciclat

👉Un cop foradat el parterre, procedirem a cobrir la base amb una capa de terra de plantes que tinguem, o pedres, sorra, el material que tinguem al nostre abast com a base.
👉A continuació comencarem a cobrir el terreny amb els materials que haguem triat. En el nostre cas, hem utilitzat un excedent de gespa artificial que teníem. També un altre excedent de pedres blanques de jardí. I hem deixat part de la terra al descobert. La gràcia és combinar colors i textures per poder disposar de diferents zones, camins... que donaran vida al nostre projecte:

Gnoms fades jardí DIY

👉Finalment anem utilitzant material reciclat que tinguem a mà per anar preparant els nostres elements decoratius per al jardí de gnoms fades. En el nostre cas, els nens projectaven un petit pont, que de moment hem fet amb mitja torreta de plàstic reciclada sobre d'unes caniques blaves (simbolitzant un riu). Hem incorporat una casa elaborada pel meu fill en base a una torreta de plàstic també reciclada.
👉Podeu també incorporar altres plantes vives o artificials, cactus... Per altres idees us pot servir d'inspiració aquest altre article on detallem els passos per construir un petit terrari en el jardí o terrassa on tenim molts altres elements (formes d'espiral amb pedres per exemple, ús de petxines...).
👉Aquest projecte la gràcia que té és que és un inici... A partir d'aquí, imaginació al poder!!! Podem elaborar i anar incorporant a la vila de gnoms fades infinitat d'elements addicionals elaborats també en base a material reciclat: escuradents, pals de gelat, cordes, joguines antigues, qualsevol element pot ajudar-nos a ampliar la vila, i ser una excusa perfecta per projectar més manualitats conjuntament amb els nens (o no tant nens 😊) i incorporar nous elements. 

Si us falta lloc per a plantar més plantes, aquí us annexem els passos per a elaborar el vostre propi jardí vertical en base a un paletTambé podeu personalitzar la vostra terrassa o jardí amb reciclatge dels vostres parterres i torretes

Podeu extreure idees en els enllaços d'a continuació per a altres elements decoratius decoratius com ara un jardí zen  en base o bé un mini jardí de cactus de tipus suculenta.


Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí