Com fer un atrapasomnis manualitat

En aquest article us explicarem com fer un atrapasomnis manualitat. Aquesta activitat és molt recomanable per als amants de les manualitats perquè queda molt espectacular. És apta també per fer conjuntament amb els nens.

L'element central d'aquesta manualitat és la llana, la gràcia és escollir que què ens agradi més, i segur que el resultat final també ens encantarà.


Com fer un atrapasomnis manualitat

Com fer un atrapasomnis manualitat

Per a fer un atrapasomnis manualitat, vaig començar aprofitant una mica de filferro que tenia per casa i un parell de brides. Amb aquests elements vaig crear en primer lloc dues rodones de diferents mides que s'unien per un punt, adoptant una forma de lluna tal i com veureu en la fotografia d'a continuació:

Com fer un atrapasomnis manualitat DIY

Per unir els dos extrems del filferro vaig utilitzar cinta americana i una brida al final al voltant de la cinta per acabar d'assegurar la base de l'estructura.
Un cop finalitzada la base de l'estructura de l'atrapasomnis manualitat, en el nostre cas amb aquesta forma de de lluna, vaig repetir el mateix procediment  tres cops més per crear en primer lloc dos cercles més de mides iguals entre ells, més petites als cercles en forma de lluna preparats en el pas anterior, i un tercer cercle  molt més petit. De nou, vam assegurar aquests tres altres cercles per separat amb cinta americana i amb una petita brida en cadascun a fi que els dos extrems quedessinperfectament units, i l'estructura quedés reforçada. 
A continuació vam procedir a cobrir cadascun dels cercles individuals que hem preparat, per separat, amb una capa de llana al voltant. Primer un dels cercles mitjans, després l'altre, i finalment cobrim el cercle petit, a fi que tota la seva part exterior quedés embolcallada per la llana que hem escollit.
Pel què respecta a l'estructura en forma de lluna, procedim a embolicar-la també amb cura a fi que quedi tota l'estructura coberta amb la mateixa llana, de manera uniforme i sòlida, sense forats. Per a què quedi sòlida l'estructura, cal embolicar la llana amb una lleugera tensió a fi que quedi l'estructura ben reforçada, anant amb cura que no es trenqui la llana (o bé unint els extrems per un nus en cas de trencament).
A continuació vaig escollir un fil de tipus macramé. El macramé té la particularitat que té una major resistència a la llana. En el meu cas el vaig escolir de color daurat per contrastar molt amb la llana grisa i donar un toc de color a la manualitat. Aquest fil daurat que observeu és molt bonic i em va anar molt bé per a l'elaboració de la resta de l'atrapasomnis manualitat.

A continuació, mitjançant una agulla gran vaig seguir els passos d'aquest vídeo per a crear la part daurada de figures geomètiques en la part central de l'atrapasomnis manualitat:

Atrapasomins manualitat


Finalment, amb la mateixa llana, vaig penjar una peça de complement per a l'elaboració de braçalets dels dels nens (també serviria un botó, o una imitació de perla per exemple, o altres embellidors) i una ploma grisa per a donar un millor acabat a l'atrapasomnis manualitat.

Amb el material sobrant d'aquest atrapasomnis podem fer una altra activitat (tant la llana com el fil de macramé). A banda de com fer un atrapasomnis manualitat, en aquest altre article us proporcionem els passos per fer un marc de fotos personalitzat.


Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí