Manualitats puntes de coixí

 

Si us agraden les puntes de coixí, en aquest article us mostrarem alguns exemples de manualitats que podeu fer utilitzant com a base puntes de coixí que hagueu elaborat.

En aquest altre enllaç trobareu més exemples de puntes de coixí de tipus mocador.

Tapet de puntes de coixí


Manualitats puntes de coixí tapet

Habitualment els tapets requereixen de coixins amb formes especials per aquest tipus de puntes. Igualment, hi ha alguns patrons de tapets que es poden utilitzar en coixins de tipus convencional (verticals). 
En aquest exemple de tapet en puntes de coixi els elements que observeu són, de dreta a esquerra, onda, rombe de punt sencer, peu, aranya i ziga-zaga en punt sencer. 

Coixí de costura 


Manualitats puntes de coixí

En aquesta manualitat hem combinat la costura amb punt de creu amb l'elaboració d'un coixí i les puntes de coixí. Us adjuntem els 
passos per elaborar el coixí i la part de punt de creu. 

La punta de coixí que observeu a la vora és la primera que es sol utilitzar per la fase d'aprenentatge de les puntes de coixí. Està formada per dos elements : onda i peu. 
En la part central observeu una punta de tipus trena, que té l'avantatge que és la més ràpida de totes en elaboració. Per aquest motiu, sol ser una de les puntes més usades en elements més grans com poden ser jocs de taula, o jocs de llit, per exemple. 
De la mateixa manera, podeu elaborar coixins petits per agulles, quadrats o rectangulars, o coixins més grans decoratius. 

Bossa de puntes de coixí


Manualitats puntes de coixí: bossa

En el meu cas, he utilitzat puntes per decorar altres elements com bosses per al coixí, etc... La mateixa idea es pot aplicar en bosses més grans també (per a esmorzars, o altres tipus de bosses de roba).

Joc de taula de puntes de coixí 


Una altra manualitat que es pot fer amb puntes de coixí és un joc de taula. 
Pot ser un de gran, amb varis serveis, o bé un joc de taula individual junt amb un tovalló com el de la fotografia d'a continuació, elaborat amb una punta amb dos elements :ondes i peu. 
Una altra alternativa és l'ús com a camí de taula.

Manualitats puntes de coixí

Joc de llit de puntes de coixí


Un altre aplicació que es pot fer amb les puntes és l'elaboració d'un joc de llit. 
Amb aquesta punta dacontinuacio es farà una coixinera per posar un exemple:

Manualitats puntes de coixí joc de llit


Elements decoratius amb puntes de coixí

Una altra alternativa típica de manualitat amb puntes de coixí és l'emmarcat. Una punta que haguem elaborat la podem sempre emmarcar en un quadre, o en un marc de fotos i així tenir-la exposada a casa nostra.


Manualitats puntes de coixí: decoració

Addicionalment a aquesta possibilitat, podem tenir les nostres puntes com a elements decoratius a casa nostra en aquest altre format per exemple:

Manualitats puntes de coixí: decoració


Altres aplicacions amb puntes de coixí

Addicionalment a aquestes manualitats, altres alternatives típicament usades en puntes de coixí són:

👉Mocadors (per separat, o emmarcats en un quadre o març de fotografia). 

👉 Cortines.

👉 Ventalls. 

Si us agraden les manualitats  amb macramé us adjunto els passos per elaborar un suport per a plantes. També podreu elaborarun marc de fotos personalitzat seguint els passos del següent article, o bé un atrapasomnis  manualitat amb llana i fil de macramé.


Altres opcions per personalitzar la vostra habitació són l'ús de vinils, o bé decoració amb records dels vostres viatges.

Si us agrada el reciclatge, aquí teniu els passos per crear el vostre jardí vertical, així com d'altres elements decoratius DIY.



Entrades populars d'aquest blog

Separador jardí terrassa

Com estalviar en la factura del gas