Separador jardí terrassa

En aquest article us proporcionarem algunes idees de separadors per a jardins o terrasses i de decoracions per a parets  exteriors provades a casa nostra.

Separador de jardí o terrassa: Canyís

Una de les opcions més pràctiques i de millor relació entre qualitat, durabilitat, estètica i preu és el canyís.
Aquest element permet generar un ambient acollidor, en ser un separador d'un color natural, d'estètica neutra, i ens proporciona sensació de privacitat i de calidesa en l'ambient on l'ubiquem.
Ens permet decorar una paret d'un jardí o d'una terrassa,  i actuar com a separador entre espais comunals.
En el nostre cas, el vam adquirir ja fa uns anys a la nostra ferreteria de proximitat, i n'estem molt satisfets.

Canyís separador jardí o terrassa

Observareu en la fotografia anterior que per protegir les plantes de davant del canyís de cops de pilota o altres accidents domèstics, hem incorporat també una petita reixa verda molt discreta que ens ha permès allargar la vida a les pobres plantes enfront a petits aspirants a futbolista.

El canyís addicionalment ens permet la combinació amb plantes enfiladisses, com poden ser heures o altres plantes.
En el nostre cas, conjuntament amb la instal·lació del canyís vam plantar un petit gessamí andalús que observareu a la cantonada dreta de la fotografia d'a continuació: 

Canyís amb enfiladisses

Dos anys més tard, el canyís combinat amb el gessamí enfiladís llueix d'aquesta manera:

Canyís amb gessamí

I té l'avantatge que fa una olor espectacular 😍.

Separador de jardí o terrassa: Gelosia

La gelosia és un altre element de tipus separador que dóna molt de joc en la decoració de les nostres terrasses o jardins.
N'hi ha de diferents tipus: plàstiques, metàl·liques, en fusta... En particular en el nostre cas ens vam decantar per una gelosia en fusta, perquè donés una mica de calidesa al nostre jardí en combinació amb la resta del jardí d'un predominant color ciment.
Les gelosies són més rígides, i el seu preu per m2 és més elevat. Per aquest motiu, en el nostre cas vam optar per ubicar-la com a separador en un espai de longitud molt reduïda, a l'extrem lateral d'una petita escala d'accés al jardí, la qual cosa ens ha proporcionat també una major seguretat en l'accés.

Gelosia separador terrassa jardí


En aquest tipus d'elements cal també un manteniment a fi que ens duri més anys, per aquest motiu també hem preferit que fos d'unes dimensions reduïdes per a minimitzar el seu manteniment. 
La gelosia ens permet una combinació amb plantes enfiladisses. En aquest cas, hem optat per plantar heures en la seva part inferior (mitjançant un parterre davant de la gelosia en el cas de terrassa o directament en la terra si s'ubica en un jardí).

Gelosia heures

Com observareu en aquesta foto, al lateral de l'escala hem ubicat la gelosia, i hem plantat a davant una heura de mida gran. Hem anat separant les seves branques i col·locant-les amb cura repartides entre les fustes de la gelosia. Ara aquí ens hi falta sumar-hi el pas del temps 😊.

Altres idees de separadors en jardineria

A continuació enumerarem altres idees que us podríen servir com a separadors o decoracions de parets en funció de la ubicació:
👉Palets. Directament els palets sols o bé en preparant un jardí vertical de palets. En aquest article us presentem com elaborar un jardí vertical amb palets si us decanteu per aquesta opció. 
👉Un conjunt de parterres i/o torretes. En aquesta línia, si us interessa reciclar els vostres parterres i torretes us adjuntem els passos per fer-ho.
👉Arbustos, en parterres o directament en la terra. Un exemple molt típic és l'ús del boix com a separador, però hi ha altres alternatives també molt interessants amb altres tipus d'arbustos que us poden servir com a separadors en jardins o terrasses en funció també del vostre clima.


Us adjuntem a continuació els passos construir en el vostre jardí un petit terrari.
Si us agraden les manualitats, podeu també elaborar el vostre jardí de gnoms fades.

Podeu extreure idees en els enllaços d'a continuació per a altres elements decoratius  com ara un jardí zen o bé un mini jardí de cactus, que us poden servir d'inspiració també per al vostre terrari i per al vostre jardí, tant en interiors com en exteriors.

Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas