Idees de dissenys de cuines

La  cuina és un dels punts més estratègics de casa. Ens agradi més o menys cuinar tots hi passem gran part del nostre temps diari. Només per això, una bona organització en aquest espai és clau i ens permetrà sentir-nos més còmodes en el nostre dia a dia.
En aquest article us proporcionaré algunes idees de dissenys de cuines que hem provat a casa nostra i que podem assegurar que ens han sigut súper pràctiques i útils en la nostra vida diària. En aquest cas els armaris que observareu els hem adquirit en les nostres botigues de proximitat.

Idees de dissenys de cuines


👉La primera recomanació de dissenys de cuines que faria és preveure en la vostra cuina un calaix d'emmagatzematge gran on poder ubicar les olles i paelles. Idealment a prop de la zona on tinguem els fogons (en el nostre cas, tenim 2 calaixos grans cassolers de 90x32cm pervistos per paelles, olles, tapes directament sota la inducció). 

Dissenys de cuines. Cassoler

👉La segona recomanació, després d'anys de tenir una zona de reciclatge a la vista, és ubicar els cubells d'escombraries i reciclatge dins de mobles, de mida adequada a les vostres necessitats.
Una de les zones que més maldecaps ens donava era la de reciclatge d'escrombraries. En el nostre cas, convivim 4 persones, i durant molts anys no teníem aquesta zona ben resolta. Sempre vèiem alguna bossa d'escombraries en algun racó o altre pendent de treure, i ens molestaven les ubiquéssim on les ubiquéssim.
Finalment vam trobar uns mòduls extraïbles d'una mida estàndard que oferien un molt bon volum d'emmagatzematge i se'ns ajustaven perfectament al nostre espai de sota de la pica. Vam destinar el més gran al reciclatge de plàstic (uns 50 litres de capacitrat), i dos mòduls addicionals més petits (d'uns 30 litres cadascun) per al paper i al vidre. Encara ens va sobrar un petit racó on vam afegir un petit mòdul amb una safata extraïble on emmagatzemar el sabó del rentaplats que tenim ubicat en el mòdul contigu. Aquest mòdul el vam adquirir posteriorment per cerca directa en funció de les nostres dimensions (ens va costar localitzar-lo):

Dissenys de cuines. cubells reciclatge


👉Especiers. Als inicis quan cuinava mai trobava res del què em convenia, i buscant sovint se'm cremava el menjar (tampoc sóc molt destre, que també s'ha de dir). Amb aquesta nova organització que us mostraré, sempre localitzo les espècies. Se'm continua cremant el menjar 😅, però ara ja no em serveix d'excusa. Com observareu, hem aprofitat una zona de la campana d'espai molt reduït per als llevats, i altres condiments de cuina de postres, menys usats en el nostre cas. En la part inferior, tenim un especier giratori i un organitzador de 3 pisos que ens va molt bé per localitzar visualment les diferents tipologies d'espècies de manera més ràpida. Tota la composició l'hem ubicat directament per sobre de la zona de foc.

Dissenys de cuines. Especiers

👉Zona d'estris de neteja. Per tenir les escombres, fregones i altres estris a mà, i poder emmagatzemar els productes de neteja, tenim aquesta distribució, que recomanaria en els vostres dissenys de cuines, perquè ens està sent molt pràctica:

Dissenys de cuines. Escombres

En la part esquerra, hem ubicat una peça per sostenir els pals d'escombra i de fregar. En la part de la dreta, hi ubiquem els productes de neteja. En la part inferior de la dreta, el cubell de fregar. Molt recomanable per tenir tot a mà en la cuina que és on més ho usem , en la línia de la meva destresa que us comentava abans 😅.

👉Organització de coberts: En el nostre cas, pels coberts hem previst un calaix de 120x16cm En la base hi hem ubicat un distribuidor de coberts de mida estàndard. I hem previst un segon calaix de les mateixes dimensions per altres complements de cuina baixos.

👉Rebost: Després de provar vàries alternatives per a l'emmagatzematge de llegums, etc... hem trobat molt útil aquesta, que recomanaria tenir en consideració en els vostres dissenys de cuines també:

Dissenys de cuines. Rebost

Observeu un calaix extraïble de 120x32cm, ja previst per a aquesta funcionalitat (i pes). Ens està sent molt útil, i així tenim més que mai  controlada visualment la caducitat dels aliments que anem guardant. A més ens és molt més fàcil d'ubicar els nous productes en la part de darrera, de manera molt senzilla (genial, la veritat).

👉Si esteu en fase d'escollir marbre de cuina, encara que estèticament pugui ser molt bonic, us recomanaria sempre defugir els materials de tipus silestone (presenta una menor resistència a les altes temperatures i a la cuina ens és molt fàcil despistar-nos i que una placa de forn hi vagi a parar...). D'altra banda, recomanaria sempre colors xispejats, que no siguin un blanc llis per exemple. En el nostre cas, vam escollir un marbre amb un acabat rugós, que en no ser tant llis, fa que no es vegin pràcticament les petites imperfeccions que tots cometem en el nostre dia a dia 😌(i és un material molt sofert en temperatura, i ús diari).

👉Una altra idea que a nosaltres ens resulta molt pràctica, és l'ús d'un vinil adhesiu. En el nostre cas el fem servir per anotar-nos coses per recordar, i per la llista de la compra, l'hem ubicat en una cara dels mobles (en ser blancs, ens ha quedat molt discret i quan es faci malbé, n'enganxarem un altre a sobre). Ens ha anat molt bé i ho hem repetit en una altra ubicació de casa. Una altra idea podria ser, si teniu una nevera molt antiga o danyada, provar d'ubicar-lo en una zona de la nevera per exemple.

A banda de les idees de dissenys de cuines, us adjunto a continuació altres idees per a organitzar espais com ara l'organització d'un  armari petit,  d'un armari granen funció de les dimensions de l'espai que estem organitzant.


Una altra alternativa interessant pot ser l'utilització d'estanteries metàl·liques, i aprofitar la zona zuperior de l'estança. També un article amb idees per organitzar sota escales.

Entrades populars d'aquest blog

Com estalviar en la factura del gas

Manualitats puntes de coixí